Vážení zákaznicí, tým VIVO JOGURTY čerpá dovolenou mezi 16.08 a 23.08. Poslední balíky pošleme Vám 15.08. Od 24.08 budeme pracovat v běžném režimu.

Příprava bez jogurtovače

K přípravě domácího jogurtu budete potřebovat:

Green sign little1 lahvičku s mlékárenskou kulturou VIVO - vybrat příslušnou kulturu z řady VIVO můžete v našem e-shopu
 

Green sign littleMléko - Jedna lahvička s mlékárenskou kulturou VIVO je určená pro fermentaci 1 až 3 litrů mléka. Můžete použít jakékoliv mléko: kravské, kozí, a v případě zvláštních požadavků i rostlinné.

Green sign littleNádobu pro zrání - Můžete použit obyčejný hrnec či skleněnou nádobu. Při zaočkování budete také potřebovat velký ručník pro udržení teploty.

ahtung  Každá nádoba, která bude ve styku s mlékem měla by být čistá a opláchnutá vařící vodou.

Priprava New

  

 Postup  

1. Připravte mléko

kastrul

Nepasterizované mléko uvařte a pak ochlaďte na teplotu 37°C až 40°C (o něco teplejší než je tělesná teplota). Ultrapasterizované nebo rostlinné mléko stačí jen ohřát do teploty 37°C až 40°C.

 ahtung  Nepřidávejte kultury do mléka s teplotou vyšší než 42°C

2. Přidejte mlékárenskou kulturu VIVO

kastrul1

Otevřete lahvičku s kulturou. Přidejte do lahvičky mléko s teplotou maximálně 42°C do poloviny objemu. Zavřete uzávěr lahvičky a třepejte až do úplného rozpuštění látky. Nalijte obsah do připraveného mléka. Promíchejte.

3. Zrání

clock

Je nezbytné zajistit, aby směs mléka se mlékárenskou kulturou během fermentace (8 hodin) zůstala v teple. K tomu je potřeba hrnec nebo nádobu se směsí pečlivě zabalit do velkého ručníku nebo termotašky a nechat po dobu 8 hodin v teplém místě bez průvanu.

* Můžete také použít jogurtovač, který udrží teplotu mléka během zrání produktu.

4. Zkontrolujte výrobek a ochlaďte

banka

Přibližně za 8 hodin zkontrolujte hotový jogurt. Až se přesvědčíte, že výrobek je hotový, dejte to do ledničky a spotřebujte během 3 dnů. Pokud chcete, můžete přidat ovoce, ořechy, med, obiloviny nebo cukr těsně před podáváním. Dobrou chuť!

* Občas potřebujete 1 až 3 hodiny navíc pro zhoustnutí produktu. To se může stát například v případě, že se mléko ochladí v procesu zrání. Je třeba učinit opatření, aby se mléko neochladilo během zrání produktu.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.