O Zákvaskach

Mlékárenské probiotické kultury VIVO - jogurtové kultury a probiotika, které se skládají z živých bakterií, přátelských lidskému organismu. Tyto bakterie se používají pro přípravu domácích kysaných mléčných výrobků jako Jogurt VIVO, Bifivit VIVO, Kefír VIVO a další.

Zákvasky VIVO mají celou řadu užitečných vlastností:

  • mají probiotické vlastnosti, které pomáhají obnovit střevní mikroflóru a mají blahodárné účinky na lidské zdraví;
  • díky schopnosti fermentovat mléko, proměňují ho do užitečného kysaného  mléčného výrobku;
  • jsou antagonisty mnoha patogenních mikroorganismů, a v důsledku toho, se brání rozvoji mnoha nemocí;
  • vzhledem k vysokému obsahu živých bakterií mléčného kvašení, zákvasky VIVO inhibují růst škodlivých bakterií ve střevě, což pomáhá obnovit mikroflóru, posilují imunitní systém, normalizují trávení.

Co jsou to zakvasky

Jedna lahvička s bakteriemi je určena na 1L – 3L mléka, ale všechny produkty řady VIVO můžete zaočkovávat ještě jednou. To znamená, že k přípravě dalšího výrobku použijete místo nové lahvičky hotový produkt z předešlé várky. Takto z jedné lahvičky zákvasky VIVO můžete mít až 6 litrů jemného domácího jogurtu.

Připravit si domácí jogurt je díky nám velmi jednoduché. Potřebujete mléko a jednu z našich zákvasek. Samotný proces trvá několik hodin, ale vaše osobní účast bude vyžadovat maximálně 10 minut. A výsledek ocení každý člen vaší rodiny - od dospělých, až po i ty nejmenší.

V každé ze zákvasek VIVO se používá kombinace bakterií, které mají své vlastní jedinečné vlastnosti a charakteristiky. Ty jsou zvoleny takovým způsobem, že různé skupiny se integrují a navzájem doplňují. Díky této symbióze a pečlivě vybraným kmenem bakterií, zákvasky Vivo vyznačují jejich jedinečné blahodárné vlastnosti, a připravené na jejich základě mléčné výrobky mají dokonalou texturu a vynikající chuť.

VIVO

Bakterie VIVO - komplexní kombinace velkého počtu kmenů bifidobakterií, lactobacilů, propionů. Tato kombinace se nazývá symbióza, protože každá z bakterií zvyšuje účinky té druhé.

Bifidobakterie

  • Provádí biologickou ochranu střevní bariéry proti průniku mikrobů a toxinů do těla;
  • Mají vysokou antagonistickou aktivitu proti patogenním a podmíněně patogenním mikroorganizmům;
  • Rozvojem organických mastných kyselin se podílejí na recyklaci potravinových substrátů a aktivace membránového trávení;
  • Syntézují aminokyseliny a bílkoviny, vitamín K, kyselinu pantotenovou, vitamíny B: B1 - thiamin, B2 - riboflavin, B3 - niacin, Bc - kyselina listová, B6 - pyridoxin;
  • Přispívají ke zvýšení absorpce přes střevní stěnu ionů vápníku, železa a vitaminu D.

 Lactobacily

  • V procesu činorodosti navazují do komplexní interakce s jinými mikroorganismy, což vede k potlačení pyogenních a oportunitních mikroorganismů, především akutních střevních infekcí;
  • Během normálního metabolismu, jsou schopné tvořit kyselinu mléčnou, peroxid vodíku, produkovat lysozym a jiné látky s antibiotickou aktivitou: reuterin, plantaritsin, lactocidine, laktolin;
  • V žaludku a tenkém střevě, laktobacily ve spolupráci s organizmem jsou základním prvkem tvořícím mikrobiologickou kolonizační rezistenci. Mají vysokou antagonistickou aktivitu proti patogenním a podmíněně patogenním mikroorganizmům.

 Propionové bakterie

  • Stimulují růst bifidoflóry, syntetizují široký sortiment antibakteriálních komponentů aktivních proti enterobakterií, hnilobných bakterií, hub;
  • Aktivně se zúčastní ve fermentaci sacharidů s nahromaděním kyseliny propionové a kyseliny octové, které inhibují rozmnožení patogenů;
  • Přispívají k tvoření a trávení vitamínů, zejména B12.



Jak vybrat správně?

Vyber Plus FIT

 * Berte v úvahu, že se nejedná o lék. Produkty VIVO jsou běžnou součástí a doplňkem výživy. Mohou zlepšit Vaši kondici a předcházet vážnějším zdravotním komplikacím, které mohou být následkem nedostatečné nebo nevhodné životosprávy. Uváděné vlastnosti jsou běžnými vlastnostmi použitých bakterií. V případě podezření na vážnější zdravotní komplikace se poraďte se svým lékařem. 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.