Obnova střevní mikroflóry pomocí kysaných mléčných výrobků

Každý z nás měl alespoň jednou za život problém s bakteriální nerovnováhou. Důvodů jejího vzniku je celkem dost. Kvalitativně nebo kvantitativně se mění složení střevní mikroflóry, což vede k narušení činnosti trávicího systému. Bakteriální nerovnováha se nejčastěji objevuje kvůli nepravidelné stravě. Podíváme se na jeden ze způsobů, jak obnovit rovnováhu prospěšných střevních mikroorganismů s pomocí přírodních kysaných mléčných výrobků.

Průjem, změna charakteru stolice, kručení v břiše, zácpa, nadýmání, nejrůznější alergické reakce svědčí o tom, že je rovnováha střevní mikroflóry narušena. Tyto příznaky jsou doprovázeny celkovou malátností, bolestmi břicha, zvýšenou únavou, depresemi.

Banner Symbilact 312x360

Před léčbou je důležité stanovit důvody bakteriální nerovnováhy. Pro obnovu populace prospěšných bakterií je nezbytné konzumovat kysané mléčné výrobky. V nich obsažené laktobacily napomáhají obnově střevní mikroflóry. Mléčné organismy potlačují hnilobné prostředí, normalizují rovnováhu bakterií ve střevech.

Pro obnovu střevní mikroflóry je nezbytné snížit konzumaci masa, sladkostí a výrobků z mouky. Obilná zrna, chléb z hrubé mouky a česnek obnoví aktivitu svalů střev a zlepší absorpční schopnosti sliznice.

Jogurt, kefír a další podobné kysané mléčné výrobky podporují imunitu, normalizují funkci trávicího traktu. Bifidobakterie zabraňují nárůstu počtu patogenů, aktivují procesy trávení uhlovodíků a tvorby vitamínů skupiny B. Součástí některých kysaných mléčných výrobků, jako je simbilakt nebo jogurty s laktulózou, jsou probiotika mající obzvláště silný symbiotický účinek na mikroflóru. Pro zvýšení populace zdraví prospěšných laktobacilů ve střevech je nezbytné upřednostňovat přírodní jogurty, kysané mléčné výrobky bez nejrůznějších přídavků, jako jsou jahody, ořechy, müsli. Velmi prospěšný je kefír, Symbilact, domácí jogurt.

Prakticky všechny látky, které jsou prospěšné pro trávení, jsou obsaženy v kysaných mléčných výrobcích. Při obnově střevní mikroflóry je důležitá přítomnost vitamínů C, К, РР, kyseliny listové. Ale léčebná efekt mají pouze výrobky s trvanlivostí maximálně 3-5 dní, pouze v takových výrobcích jsou obsaženy živé bakterie. Nalézt takové výrobky na policích v obchodech je bohužel mimořádně obtížné a cena takových výrobků je velmi vysoká. Řešení však existuje, můžete si připravit přírodní kysané mléčné výrobky v domácích podmínkách s pomocí bakteriálních kultur. Ze strany hospodyně to nevyžaduje prakticky žádnou námahu, příprava jogurtu v domácích podmínkách Vám zabere asi 10 minut času. Kvalita takového výrobku je však velmi vysoká, neobsahuje totiž žádné konzervanty ani doplňky.

Je důležité si uvědomit, že zdraví a dobrý pocit závisí na normální funkci střev. Kysané mléčné výrobky domácí výroby Vám pomohou zvítězit nad bakteriální nerovnováhou a navrátit se k normálnímu zdravému životu.

Banner Jogurt s laktulozou 312x360

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.